torsdag 29 juli 2010

Höst önskningar



 

Regnet det bara öser ner och det är riktigt ruggigt här idag så jag börjar få lite höstfeeling. Medans tvättmaskinen går varm bjuder jag på mina höst önskningar.

Muggarnas mugg av konsthantverkaren Jonas Lindholm får gärna bli ett nytt samplarobjekt på våra kökshyllor / Ekollonvasen av Estrid Ericson från Svenskt Tenn skulle få stå på vårt soffbord, tillsammans med ljuslyktor och böcker / Ett eget brunt flätat armband från Bottege Veneta, så att A kan få ha sitt för sig själv / Focus de Luxe besticken av Folke Arström har jag velat ha länge länge och i veckan fick jag ett bra erbjudande på posten från Cervera så jag kanske äntigen ska slå till / Som ett komplement till mina höga pistols vill jag nu ha ett par låga från Acne / Halsband från Björg med texten "I have the simplest taste I`m always satisfied with the best" skulle passa mig utmärkt! / Till sist - en bra kamera som är lätt att ha med, Canon G11 är en stark kandidat just nu.
Önska kan man ju alltid göra =)

Semester utflykt



En dag förra veckan gjorde jag och bästa L en dagsutflykt till Gränna och Visingsö. Det var verkligen mysigt att strosa omkring bland alla gamla hus och vacker natur. Om ni aldrig har varit där så är det verkligen värt ett besök.

Imorgon åker jag och A till Österlen över helgen så idag är det mest tvättning och ompackning som står på schemat. Det blir vårt andra besök på vackra Österlen, vi var nämligen där under äppelfestivalen förra året och det blev genast en ny Sverige favorit för oss. Hoppas att vi gillar det lika mycket denna gång!

måndag 26 juli 2010

Kreativt kaos



Här hemma råder det febril aktivitet i vårt kontor just nu. Jag håller nämligen på att förverkliga en dröm jag har haft väldigt länge och bjuder idag på en liten tjuvtitt...
Hoppas att ni vill följa med på Tant Johannas resa!

tisdag 20 juli 2010

Niki Jones






.
.
.
.


.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag såg att Kung Karusell har tagit in fina kuddfodral och överkast från det brittiska varumärket Niki Jones. Alla produkter är handgjorda enligt traditionella tekniker och inspirationen hämtas från hela världen.
Titta in på Niki Jones hemsida för att se mer och kika på de fina illustrationerna.

Bilder från Kung Karusell och Niki Jones

lördag 17 juli 2010

Dagens


Idag fick det bli småblommig klänning inköpt på någon marknad i Indien, kofta från hm trend och gummistövlar från hunter.

Nu åker vi upp till "svärmors" stuga!

KRAM

fredag 16 juli 2010

hunkydory fall/winter



Nu börjar alla höst kollektioner anlända till butikerna och min favorit hunkydory har en helt underbar höst kampanj som är fotad i New York. Jag har redan spanat in mina favotiter...

Forograf: Marcus Ohlsson . Stylist: Lisa Lindqwister

söndag 11 juli 2010

Glasflaskor & snittblommor


Idag delar jag med mig av denna vackra bild tagen av Max Wanger som jag hittade i min inspirations mapp när jag skulle försöka rensa lite. Jag gillar när man placerar ut blommorna i många olika vaser men ändå samlar dem på detta vis. Ska försöka hitta ännu fler glasflaskor på sommarens loppisrundor!

lördag 10 juli 2010

Mys på altanen

Igår blev det  kräftor med goda tillbehör till middag på vår mysiga altan.

Jag har planterat kryddor i en stor kruka och de verkar trivas riktigt bra, det är bara att gå ut och hämta när man behöver till matlagningen. Mitt olivträd som jag fick i fördelsedags present verkar dock inte trivas lika bra. Har ni några tips om skötsel?

torsdag 1 juli 2010

Svenskt Tenn lanserar sin e-butik





Svenskt Tenn har nu tagit steget och öppnat en egen e-butik.
Äntligen säger jag!