söndag 31 oktober 2010

Söndagsbilden #43


Väggen ovanför vårt skrivbord fungerar som ett inspirations moodboard. Här nålar vi upp tänkvärda ord, fina reportage och symboler för våra drömmar.

Bidrag till Fabrikens söndagsbild

lördag 30 oktober 2010

Uppåt väggarna i barnrummet


Som jag har nämnt tidigare här i bloggen tycker jag att barnrum är riktigt roligt, och det finns ju så mycket fint! Här har jag samlat mina favoriter för väggarna i barnens rum. 

Poster i form utav en måttsiticka från BODIE and FOU / Fina Apple Papple av Elisabeth Dunker/Fine Little Day / Vykort från Studio Violet som finns att köpa här / Familjeträd från BODIE and FOU / Så fint att använda tallrikshylla till barnböckerna, bild från sköna hem / The ghost av Fellow designer för Wonderwall 

fredag 29 oktober 2010

Toast


Det brittiska varumärket Toast har verkligen helt underbara produktbilder, de kan verkligen förmedla den där känslan. Visst blir man sugen på att bara mysa omkring hemma? Jag föll för den fina morgonrocken...

torsdag 28 oktober 2010

Betaniagatan i detaljer

Just nu håller jag på och fotograferar alla små detaljer som en tok här hemma, jag har nämligen gått och blivit lite nykär i dem nu när vi snart ska lämna denna lägenheten.
Det sitter otroligt mycket minnen i många av detaljerna eftersom att vi renoverade lägenheten när vi precis hade flyttat in. Trappan som var klädd i heltäckningsmatta slet vi med i flera dagar med mycket hjälp av vänner och familj. Golven, väggarna och elementen målades och jag skrapade bort flagnande färg från toalett dörren och hittade en fin grön grundfärg under alla lager..

tisdag 26 oktober 2010

Köksdetaljer


Det är mycket med jobb och annat just nu så därför har tisdagstemat uteblivit denna tisdag. Som kompensation för det bjuder jag på dessa bilder som fastnade på min näthinna när jag såg dem för första gången.. Nu blir det soffläge och thé för min del.
Hoppas att ni har haft en bra start på veckan!

söndag 24 oktober 2010

Söndagsbilden #42


Det har varit ruggigt väder hela helgen och regnet har verkligen öst ner så vi har varit inne och myst hela helgen. Jag har bland annat sysselsatt mig med att dricka litervis med thé och bläddrat i den fina katalogen från Toast...

lördag 23 oktober 2010

Favorit


Om två månader har vi precis flyttat in i vår nya lägenhet, i vår nya stad. Bilden visar vad jag kommer sakna allra mest från vår lägenhet som vi bor i nu. Nämligen den fina fönsterbrädan i vardagsrummet med det bulliga elementet nedanför...

onsdag 20 oktober 2010

Höstfin


Jag är verkligen en hösttjej när det kommer till kläder, älskar när man får klä på sig lite lager på lager.
Ovan har jag plockat ihop mina önskningar just nu.

En mörkblå duffel, denna från Tophop. Klänning och jeans från Monki. Poncho från Weekday. Mössa och vantar från Lindex. Snygga sneakers från Nike. Asken Vitrini i klarglas från Iittala till mina smycken. Till sist, jag har nu besämt mig för denna variant från Svenskt Tenn. Det är ett steg på vägen ;)

söndag 17 oktober 2010

Söndagsbilden #41


Dessa kokböckerna är de senaste tillskotten till min samling. Min mat och Rosendals trädgårdscafé av Monika Ahlberg är numera riktiga klassiker som har hunnits i några år, medans Mat för hela året av Jamie Oliver och Rosendals trädgård - ett år med trädgård och mat av Malou von Siver är nyheter. Den sistnämnda är mer än bara en kokbok, den innehåller bland annat berättelser om Roseldals trädgård, porträtt, intervjuer och massor med trädgårds- och kruktips för hela året. Kan som sagt aldrig få nog av kokböcker...

Bidrag till Fabrikens söndagsbild

Förändring

Den senaste veckan har varit en minst sagt händelserik vecka för oss. Vi har nämligen äntligen fått tag på en lägenhet i Göteborg, att det är en nybyggd etta helt olikt det vi hade i våra tankar gör inte så mycket just nu - bara vi kommer dit :) Jag har även sagt upp mig från mitt jobb för att gå vidare till ett annat företag i samma bransch men med annan inriktning. Jag börjar på min nya arbetsplats i slutet av november och vi flyttar i mitten av december. Jag är så oerhört tacksam, peppad och pirrig just nu! Det kan vara därför jag fortfarande sitter uppe och faktiskt är pigg ;) 

lördag 16 oktober 2010

Inspiration hos convoy


Jag hittade till en bloggliknade sida vid namn convoy för en vecka sedan och har sedan dess varit fast. Den är svårt beroendeframkallande och ger mig hjärtklappningar. Jag kan sitta i timmar och kolla igenom alla fina bilder, sida efter sida. Älskar verkligen mixen! Om du har en stund över och vill ha garanterad inspiration, kika då in här...

Egna kollage med bilder via convoy

onsdag 13 oktober 2010

2. BY FRYD


Duktiga Jeanette som driver bloggen FRYD + DESIGN har idag släppt det andra numret av online tidningen BY FRYD. Kika in för garanterad inspiration!

tisdag 12 oktober 2010

Tisdagstema - sovrum


Det tog ett tag för oss att hitta rätt med vårt sovrum i denna lägenhet. Jag tror vi bytte fram och tillbaka tre gånger mellan rummen innan vi hittade rätt. Men skam den som ger sig! Nu är det på rätt plats och såhär har det sett ut sedan i vintras, så det är ett gott betyg :)

Bidrag till fabrikes tisdagstema - sovrum

söndag 10 oktober 2010

Söndagsbilden #40


Denna fina pallen hittade jag på stadens loppis igår, för 50 riksdaler blev den min! Jag har haft just en sådan här pall i tankarna ett tag så det var extra roligt att faktiskt hitta den.

Bidrag till Fabrikens söndagsbild

fredag 8 oktober 2010

Äntligen helg

Denna helgen ska ägnas åt minsta möjliga anträngning, är grymt trött efter en hektisk vecka. Men ett IKEA besök på söndag ska jag försöka orka med, vill nämligen ha dessa fina ljusstakar och så den omtalade boken ;)
Hoppas att ni alla får en fin hösthelg!

Pressbild: IKEA via Weronica

onsdag 6 oktober 2010

Boende i Berlin


Jag hittade till den inspirerande sidan, Freunde von Freunden som innehåller massa fina hem och härliga personligheter. Ett hem som inspirerade mig lite extra var svenska Malin Elmlids lägenhet i Berlin, kolla in porslinet, väggen med de fina väskorna och ljusslingan som hänger ihop som en taklampa. Förutom att jobba med försäljningen av varumärket Wood Wood driver hon även the Bread Exchange och bloggen miss Elmlid. Som sagt, inspirerande hem och personligheter!

Bilder från Freunde von Freunden

tisdag 5 oktober 2010

Tisdagstema - höstdekoration

Tisdagstemat denna gången blir inte bättre än såhär, jag sitter nämligen kvar på jobbet. Hemma hade jag önskat att detta golvet från marrakechdesign med det passande namnet höst II mötte mig i hallen, eller kanske i badrummet... Nu - åter till jobbet! 

Bidrag till fabrikens tisdagstema - höstdekoration

måndag 4 oktober 2010

Kanelbullens dag


Igår kväll bakades det bullar här hemma, allt för att ha frysen full till denna dag ;) Hoppas att ni alla har fått er minst varsin! Själv ska jag ta min andra nu med en kopp thé och lägga mig i soffan tillsammans senaste Elle Interiör som landade i brevlådan idag.

söndag 3 oktober 2010

Söndagsbilden #39


Idag har vi söndasslappat och storhandlat, köksfönstet fick bli lite nypiffat med de färska örterna som inhandlades. Tidigare i veckan fick jag Paulo Robertos nya kokbok Italiensk fastfood av bästa A, den innehåller massor med goda recept som jag tror kommer bli vardagsfavoriter här hemma.

Bidrag till Fabrikens söndagsbild

fredag 1 oktober 2010

Industriell stil


I senaste Elle Interiör finns ett repotage om ett par som har inrett en gammal knappfabrik i östra utkanten av Paris. Resultatet blev ett 160kvm stort hus i industriell stil med poetiskt känsla, som ägarinnan uttrycker sig. Mycket av möblerna är dessutom handgjorda av mannen i huset!

Bilder av Petra Bindel via Solid frog